جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه لایحه ۵۲.۷ میلارد دلاری را به منظور تقویت رقابت آمریکا با چین در عرصه تحقیقات و تولید تراشه‌های نیمه‌هادی امضاء کرد.

بایدن

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از رویترز، در مراسم امضاء لایحه‌ای که سال‌ها در کنگره در یک فرآیند فراحزبی تنظیم شده، چهره‌های جمهوری‌خواه هم حضور داشتند. مدیران ارشد شرکت‌های فناوری مهم آمریکا از جمله مایکرون تکنولوژی، اینتل، لاکهید مارتین، اچ‌پی اینک و ای‌ام‌دی (AMD)، همراه با سایر مقامات چون فرماندارهای پنسیلوانیا و ایلی‌نویز و همینطور شهرداران دیترویت، کلیولند و سالت لیک سیتی  و تعدادی دیگر از نمایندگان گرد آمده بودند.

کاخ سفید در بیانیه‌ای ضمن ادعای اثرگذاری لایحه در تشویق بیشتر سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت تراشه‌ها اظهار کرد که شرکت کوالکام یک شرکت فناوری اطلاعات و مخابرات آمریکایی، روز دوشنبه موافقت کرده که به ارزش ۴.۲ میلیارد دلار دیگر از شرکت گلوبال‌فوندریز، مستقر در نیویورک، تراشه‌های نیمه‌هادی بخرد. همچنین کوالکام وعده داده که تا سال ۲۰۲۸ حجم خرید خود از این کارخانه ریخته‌گری نیمه‌رسانا را تا میزان ۷.۴ میلیارد دلار افزایش دهد.

کاخ سفید از سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری شرکت مایکرون تکنولوژی در تولید تراشه‌های حافظه خبر داده که به‌واسطه آن سهم بازار آمریکا در این حوزه از ۲% به ۱۰% رشد خواهد کرد. سرمایه‌گذاری که گفته شده با کمک‌های مالی پیش‌بینی شده از لایحه مذکور تامین می‌شود.

گفتنی است که این لایحه مسیر تامین ۲۰۰ میلیارد دلار دیگر را در طول یک دهه پیش رو به منظور تقویت تحقیقات علمی و رقابت بهتر آمریکا با چین را تسهیل می‌کند. البته طرح‌های کمک مالی بعدی هم باید از مسیر تنظیم و تصویب در کنگره گذرانده شوند.

این لایحه با وجود جذابیت مالی و اهمیت آن برای رقابت با چین در حوزه فناوری، منتقدانی را همراه داشته است. به عنوان نمونه مترقی‌ها در آمریکا می‌گویند این لایحه در اصل هدیه‌ای به شرکت‌های تراشه‌ای سودجو هست که قبلا موجب بسته‌ شدن کارخانه‌ها در آمریکا شده بودند. ولی بایدن در مقابل میگوید این لایحه کمکی،  قرار نیست چک سفیدی به این شرکت‌ها باشد.

چین هم علیه لایحه مذکور برای عدم تصویب آن لابی کرده بود. همچنین سفارت چین در واشنگتن گفت که کشورش  قاطعانه مخالفت کرده  و آن را یادآور ذهنیت جنگ سرد خواند.

بیشتر بخوانید:

بایدن با یادآور ساختن اهمیت تراشه‌ها در برخی سیستم‌های تسلیحاتی کلیدی چون سیستم موشکی جاولین خاطر نشان کرد که مخالفت و لابی چین جای تعجبی ندارد. همچنین نمایندگان کنگره ضمن اذعان به این نکته که در شرایط معمولی حامی چنین طرح سخاوتمندانه‌ مالی برای حمایت از شرکت‌های تراشه‌ای نمی‌شدند، اما با یادآور ساختن حمایت‌های مالی دولتی در چین و اتحادیه‌اروپا در این حوزه و همچنین با توجه به خطرات امنیت ملی و مشکلات بزرگ ناشی از زنجیره تامین جهانی، تصویب و اجرای چنین طرحی را برای آمریکا ضروری دانستند.

کد خبر 696852

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha